Geruchten
04 oktober 2007 - Ron Smeets

Intel processor in de volgende iPhone?!?

Dit lijkt een onwaarschijnlijk gerucht, maar dat dacht ik eerlijk gezegd ook toen ik voor het eerst hoorde dat Apple overweegde om Intel processors te gaan gebruiken in de MacBook's.

Volgens DigiTimes overweegt de kersverse toestelmaker uit California serieus om in toekomstige modellen van de iPhone gebruik te gaan maken van de Moorestown MID (Mobile Internet Device) processor van Intel.

Daarbij moet wel meteen gezegd worden dat die processors pas in 2009 op de markt zullen gaan komen dus als deze berichten al kloppen dan zal het nog niet voor de tweede (3G?) generatie iPhones zijn, die naar verwachting volgend jaar in de winkel zullen liggen, maar pas op z'n vroegst voor de derde versie.

Zoals gezegd, dit is nu nog een vaag gerucht, maar wel eentje om in de gaten te houden.Gerelateerde links:
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
Goedkopere versie van de iPhone in de maak?
GPS, geen SIM lock en 3G populairste iPhone wensen
Apple werkt aan een iPhone Extreme voor Vodafone?!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.