Nieuws
03 oktober 2011 - Ron Smeets

Intel koopt mobiele kaartenmaker Telmap

Intel heeft, op mobiel gebied, niet het meest prettige half jaar achter de rug. Nadat Nokia met haar Microsoft deal de stekker uit MeeGo trok, en daarmee ook de mobiele samenwerking met Intel tot een abrupt einde kwam, heeft de chip fabrikant even nodig gehad om die (financiele) teleurstelling te verwerken.

De afgelopen dagen komen er echter weer steeds meer aanwijzingen dat Intel op de weg terug is naar de mobiele (smartphone) markt.

Eerder werd al bekend dat ze samen met de Linux Foundation de basis gelegd hebben voor een nieuw open source OS, Tizen, en vandaag dook het nieuws op dat Intel de Israëlische mobiele kaartenmaker Telmap overgenomen heeft. Met die overname is een bedrag gemoeid van tussen de 300 en 350 miljoen dollar. Het doel van Intel moge duidelijk zijn. Men wil een gedegen concurrent voor Google- en Nokia Maps in de (smartphone en tablet) markt zetten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.