Nieuws
14 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

Intel komt met aangepaste Android-versie voor 64 bit

Vorige week tijdens de CES vertelde Intel dat ze klaar zijn met het maken van een kernel voor Android 4.4 KitKat. Hierdoor zou het besturingssysteem en de bijbehorende software geschikt zijn geworden voor 64 bit-processors die gemaakt worden door Intel. Ook apps van andere ontwikkelaars zijn hierdoor werkend te krijgen met de 64 bit-versie van Android. Intel heeft het lastig op de markt van processoren voor mobiele apparaten, maar hier kan verandering in komen met de 64 bit-processor. 

Er zijn nog geen Android-apps die speciaal gemaakt zijn voor 64 bit-processors. Wanneer deze wel worden gemaakt, zou dit volgens Intel een verbetering moeten opleveren in de prestaties van maximaal 40 procent. Het zou vooral te merken zijn in applicaties die wat meer inspanning verrichten dan normale applicaties, zoals Adobe Photoshop. Ook op tablets zou het verschil goed merkbaar moeten zijn.

Apple loopt een stapje voor als het gaat om 64 bit. Vorig jaar bracht de computerfabrikant de iPhone 5S, de iPad mini met Retina-scherm en de iPad Air uit, allemaal met een 64 bit-processor.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl