Geruchten
08 oktober 2010 - Ron Smeets

Intel: "Eerste MeeGo toestellen komen pas in 2011"

Eerder deze week werd bekend dat Nokia's MeeGo topman, Ari Jaaksi, een week geleden al onstlag genomen heeft. Volgens de Finse fabrikant zou dat geen gevolgen hebben voor de planning en uitrol van de MeeGo software en -toestellen. In een officieel statement bevestigde Nokia, kort na het ontslag van Jaaksi, nogmaals dat de eerste MeeGo smartphone dit jaar gepresenteerd zal worden.

Gisteren heeft echter een van de Intel mannen, VP Doug Fisher, geroepen dat we de eerste MeeGo smartphones en tablets pas op z'n vroegst in de eerste helft van 2011 mogen verwachten.

Fisher spreekt over een 'grote beurs' als het platform waar de eerste toestellen mogelijk te zien zullen zijn. Mmmh, dat zal dan wel het Mobile World Congress zijn ;-)

Natuurlijk zou je kunnen stellen dat Nokia in haar statement formeel sprak over MeeGo toestelnieuws als iets waar we dit jaar nog, volgens planning, op mogen rekenen. Maar in datzelfde statement liet Nokia ook al doorschemeren dat de eerste MeeGo hardware (N9?) nagenoeg af was en dat de ontwikkeling van de software vertraging opgelopen had. Dat, samen met de uitspraken van Intel's Doug Fisher klinkt dan toch weer als een eerste indicatie voor het zoveelste uitstel van een nieuw Nokia product. Enfin, we zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.