Tablets
12 september 2013 - Nichal Joosse

Intel: 'Android-tablets voor minder dan 100 dollar'

De CEO van Intel, Bryan Krzanich, vertelde tijdens het Intel Developer Forum dat er voor het eind van het jaar nog Android-tablets op de markt zullen gaan verschijnen voor minder dan 100 dollar. De tablets zouden gebruik maken van Intel's Atom-processors. Verder zouden er dit jaar nog meer dan twintig tablets met deze processor op de markt komen. Het gaat niet alleen om Android-tablets, maar ook om Windows 8-tablets. 

De Atom-processors moeten het nieuwe paradepaardje worden van Intel. Het gaat om processors die krachtiger en energiezuiniger zijn dan eerdere processors van Intel. Krzanich was eerder ook al ambitieus toen hij sprak over Intel-laptops goedkoper dan 200 euro. Deze zijn echter nog niet te koop, dus het is nog maar de vraag in hoeverre we de uitspraken van deze CEO serieus moeten gaan nemen.

Wat wel duidelijk is, is dat Intel nog veel goed te maken heeft op mobiel gebied. Op het gebied van chips zijn ze nog steeds heer en meester, maar ARM is op de mobiele markt veel groter dan Intel. Een voormalige topman van Intel vertelde eerder dit jaar spijt te hebben gehad dat ze de processor voor de iPhone niet hebben gemaakt. Apple bestelde na de afwijzing chips bij concurrent Samsung. Deze keuze zou zomaar eens fataal kunnen worden voor het bedrijf, als ze niet met iets nieuws gaan komen. 

Over de auteur: Nichal Joosse