Nieuws
23 oktober 2013 - Nichal Joosse

Instagram voor Windows Phone in de maak

Windows Phone-gebruikers kunnen sowieso voor het einde van het jaar gebruik gaan maken van Instagram. De CEO en mede-oprichter van Instagram, Kevin Systrom, onthulde tijdens de presentatie van de nieuwe Nokia Lumia-smartphones en tablet gisteren in Abu Dhabi dat de app in de maak is. Een exacte datum is niet gegeven, alleen dat de app 'in de komende weken' beschikbaar zal zijn. Maar het is natuurlijk wijs om uit te gaan van een latere datum. 

“Our ultimate goal is to bring Instagram to everyone who wants to use it,” vertelde Systrom volgens The Next Web. “We’re looking forward to watching the Windows Phone community use Instagram to capture and share beautiful moments in the coming weeks.” Veel Windows Phone-gebruikers vinden Instagram de belangrijkste app die nog mist op het platform. Nu we weten dat Facebook groen licht heeft gegeven aan Instagram om actief te gaan worden op Windows Phone, is dat natuurlijk ook een mooie opsteker voor Microsoft.

De grootste verliezer aan het einde van de rit is natuurlijk BlackBerry. Maandenlang streefde Microsoft ernaar om het derde platform te worden na Android en iOS, iets wat de laatste gegevens over het marktaandeel van de verschillende platformen bevestigt. Instagram is niet de enige naam die naar Windows Phone komt. Eerder werd ook al bekend dat Path, Vine, Flipboard en Hipstamatic Oggl naar Windows Phone zullen komen. Tijdens de presentatie van Nokia gisteren maakte het bedrijf bekend dat ook ESPN F1, EA SPORTS FIFA 14, My Talking Tom, Papyrus, Temple Run 2, Vyclone Pro en Xbox Video naar Windows Phone zullen gaan komen.

Nu Instagram naar Windows Phone komt, zullen er ongetwijfeld nog meer grote namen naar het platform komen. 

Over de auteur: Nichal Joosse