Nieuws
11 maart 2012 - Ron Smeets

Instagram voor Android komt er aan

Op SXSW (South by SouthWest) in Austin, Texas, heeft Mike Krieger van Instagram vandaag onthuld dat een Android versie van de populaire foto applicatie binnenkort beschikbaar zal komen. Dit gerucht (zie afbeelding) deed al geruime tijd de ronde maar lijkt nu dus bevestigd te zijn.

Tijdens een presentatie liet Kevin Systrom van Instagram op het podium al heel even een Galaxy Nexus zien waarop een prototype van de Instagram Android App stond.

Op dit moment telt Instagram zo'n 27 miljoen geregistreerde gebruikers. In december waren dat er nog 'slechts' 15 miljoen maar de lancering van de iPhone 4S en Apple's betiteling van Instagram als 'App of the Year' hebben de downloads en het gebruik ervan omhoog doen schieten. Hieronder staat nog een aardige video over het ontstaan van Instagram.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.