Nieuws
04 april 2012 - Willeke de Haas

Instagram nu ook voor Android

Tegenwoordig zijn we allemaal fotograaf. Je kunt je geen mobiele telefoon meer indenken zonder camera, en de techniek wordt steeds geavanceerder. Nu de camera's zo gevorderd zijn geworden, staken ook allerlei developers van apps de kop op en ontwikkelden apps voor het bewerken van je zelfgemaakte kiekjes. Veruit de populairste app op de iPhone is toch wel Instagram, waarmee je je foto's in een oogwenk kunt bewerken. Goed nieuws voor de Android liefhebbers is dan ook dat Instagram in de Play Store te vinden is!

Het louter schieten van fotootjes is er niet langer bij. Tegenwoordig willen we onze foto's ook kunnen bewerken, en het liefst zo gemakkelijk mogelijk. Ingewikkelde programma's waarbij je moet knippen en plakken, filters moet uitzoeken en de kleurverzadiging moet aanpassen kosten vaak te veel tijd, en dus bedachten de makers van Instagram de oplossing: een app met voorgeprogrammeerde filters en wat uitgeklede functies waarbij je kunt scherpstellen op bepaalde delen van je foto. Het klinkt wellicht te simpel en uitgekleed als app, maar het werkt als een tierelier! Je foto's worden nog scherper, je kunt er leuke effecten aan toevoegen en je kunt ze meteen delen met je vrienden op Facebook, Twitter en per mail.

Wanneer je een foto hebt gemaakt open je hem simpelweg in Instagram en je begint de bewerking. Je kunt overigens ook eerst Instagram openen en dan een foto maken, wat jij handig vindt. Nadat de foto geladen is kun je hem op maat knippen en vervolgens kun je er filters overheen liggen om hem bijvoorbeeld een ouderwets tintje te geven of juist een flitsend kleurtje. Je kunt lijstjes toevoegen en met het druppelteken scherpstellen op één bepaald deel van je foto, zoals ik hieronder heb gedaan met de bloemen.

In Instagram is ook een onderdeel te vinden dat 'Populair' heet. Hier kun je niet alleen foto's van beroemdheden vinden als de Kardashians, maar ook foto's die wel zo mooi genomen en bewerkt zijn, dat ze een ereplaatsje in de galerij verdienen. Deze galerij is handig om leuke ideëen op te doen voor je eigen foto's, of om gewoon eens rond te neuzen wat de celebrities zoal op de foto zetten.

Instagram is nu niet alleen meer verkrijgbaar voor de iPhone, maar is nu ook in de Play Store van Android toestellen te vinden, en nog helemaal gratis ook! Voor sommige Android toestellen die pas net op de markt zijn gekomen werkt Instagram wellicht nog niet helemaal, zoals de HTC One X, maar dit zal binnen zeer korte tijd worden opgelost. Het is in elk geval een app waar je heel wat uurtjes mee zoet kunt zijn en die de ware fotograaf in je naar boven haalt!

Over de auteur: Willeke de Haas