Social Media
24 augustus 2013 - Nichal Joosse

Instagram neemt video-app Luma over

Volgens Techcrunch heeft Instagram gisteren voor het eerst een app overgenomen, de video-app Luma. Het doel van deze overname is om in het bezit te komen van de technologie van Luma. Een bron wist tevens aan Techcrunch te melden dat de beeldstabilisatie van Luma al een tijdje is ingebouwd in de videofunctie van Instagram. Luma was alleen verkrijgbaar voor de iPhone, maar door de overname zal de app verdwijnen. 

Zowel Facebook als Luma hebben de overname bevestigd, maar hebben tevens geen details naar buiten gebracht over de overname. Naast de videostabilisatie zou Instagram voornamelijk de videofilters van Luma willen toevoegen aan de eigen app. Met Luma is het namelijk mogelijk om tijdens het filmen filters aan te zetten. Ook is het mogelijk om deze na het filmen nog te wijzigen of te verwijderen.

Volgens de ontwikkelaar van Luma zal de app nog tot 31 december 2013 ondersteund worden. De app is inmiddels niet meer te vinden in de App Store van Apple. Instagram hoopt met de nieuwe functies zich nog meer te onderscheiden van concurrent Vine. Onlangs voegde Instagram al de mogelijk toe om video's te uploaden vanaf de telefoon, in plaats van ze rechtstreeks te moeten filmen.

Over de auteur: Nichal Joosse