Nieuws
12 december 2013 - Redactie MobileCowboys

Instagram Direct: foto's en video's privé versturen

Instagram heeft vandaag Instagram Direct aangekondigd, een nieuwe functie binnen de bestaande app waarmee gebruikers foto's en video's naar vrienden kunnen versturen. Het gerucht dat deze functie zou komen, ging al een tijdje rond. Maar nu is de functie dan ook echt een feit. Instagram Direct is vandaag al beschikbaar voor iOS- en Android-gebruikers. Windows Phone-gebruikers zullen nog eventjes moeten wachten voordat ze gebruik kunnen gaan maken van Instagram Direct. 

http://vimeo.com/81527238

Na het updaten van de app naar versie 5.0 zie je in de rechterbovenhoek van je startpagina een nieuw pictogram. Als je hier op klikt, kun je de foto's en video's bekijken die naar jou zijn verstuurd. Wanneer je je eigen foto's of video's wilt sturen, kies je na het bewerken van je bericht 'Rechtstreeks' in plaats van 'Volgers'. Als je klaar bent met het bewerken, kun je kiezen met wie je de foto of video wilt delen.

Instagram verandert met deze functie van een fotodienst naar een volledige communicatiedienst en lijkt te willen gaan concurreren met apps als Snapchat en Twitter. Of de nieuwe functie populair gaat worden, moeten we nog maar eventjes afwachten. Momenteel hebben gebruikers genoeg keus als het gaat om het versturen van foto's en video's naar vrienden, maar dat dit nu via Instagram ook kan, maakt het allemaal misschien wat eenvoudiger voor als je foto's vanuit Instagram wilt delen met je vrienden.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl