Nieuws
13 december 2013 - Redactie MobileCowboys

Instagram: 'De helft van onze gebruikers dagelijks actief'

Gisteren tijdens het persevenement van Instagram vertelde Instagram's mede-oprichter Kevin Systrom meer dan alleen informatie over Instagram Direct. Volgens Systrom is meer dan de helft van alle Instagram-gebruikers dagelijks bezig met het bekijken en plaatsen van foto's en video's. Volgens hem heeft Instagram er mede voor gezorgd dat er sinds het jaar 2000 meer dan 4 keer zoveel foto's worden gemaakt. 

In 2000 werden er ongever 86 miljard foto's gemaakt, in 2011 waren dit er al 360 miljard. Hoewel het evenement voornamelijk over Instagram Direct ging, toont dit bericht wel aan dat Instagram momenteel nog steeds booming is. Vooral onder jongeren is Instagram erg populair. Nu Instagram Direct is toegevoegd aan de app, kan de populariteit van Instagram misschien wel nog verder gaan groeien, aangezien de feature erg veel lijkt op het net zo populaire Snapchat.

Instagram bestaat nu ruim drie jaar, maar is in vergelijking met het begin enorm gegroeid. De overname door Facebook is misschien wel één van de grootste veranderingen bij de dienst: Facebook betaalde 1 miljard dollar voor de dienst, maar het lijkt er nu wel op dat ze geen verkeerde keuze hebben gemaakt om deze dienst over te nemen. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl