Accessoires
27 oktober 2009 - Ron Smeets

inPulse Smartwatch for BlackBerry

Vorige week doken al enkele kiekjes en wat specs op van een BlackBerry horloge. Welnu, dat gadget is nu ook officieel aangekondigd als de InPulse smartwatch for BlackBerry en hoewel de eerste exemplaren pas in Februari van 2010 verwacht worden kunnen Amerikaanse en Canadese BlackBerry fans hem wel al online pre-orderen. Hij gaat 149 dollar kosten.

De inPulse smartwatch is geen GSM zoals de LG GD910 maar meer een Bluetooth Horloge zoals die van Sony Ericsson. Het is dus de bedoeling dat je het toestel koppelt aan je BlackBerry om via je pols vervolgens op de hoogte gehouden te worden van binnenkomende oproepen, SMSjes, Email en andere social network alerts zoals Twitter.

Het inPulse horloge heeft een 1.3 inch OLED display (geen touchscreen) en de accu gaat zo'n vier dagen mee. Dat vind ik wat aan de krappe kant voor een horloge (was ook al zo bij de Sony Ericsson's en de LG Watchphone) maar wellicht dat ik gewoon nog moet wennen aan het periodiek opladen van een horloge ;-)

Opvallend is verder dat de inPulse Smartwatch geen RIM product is. Hij wordt gemaakt door Allerta. De Sony Ericsson Bluetooth horloges werden ook door een andere fabrikant gemaakt (Fossil), maar daar prijkte wel het logo van de toestelfabrikant op. De inPulse Smartwatch is dus wel gemaakt voor het gebruik in combinatie met een BlackBerry (met OS 4.3 of hoger), maar theoretisch zou je hem via Bluetooth dus ook aan andere smartphones moeten kunnen koppelen, lijkt mij. Overigens kon dat bij de Sony Ericsson Bluetooth horloges ook wel, maar dan werkte bepaalde functies niet altijd.

De volledige specs:
- 1.3 inch OLED display
- Bluetooth® v2.0+EDR
- 150 mAh lithium-ion accu
- Glazen front en metalen body
- 22mm verstelbare posband
- Trilstand
- Micro-USB aansluiting (voor de lader)
- Over-the-air firmware updates
- Afmetingen: 51mm x 38mm x 12mm(hxbxd)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.