Nieuws
01 maart 2012 - Martijn Derks

Innpu's ingebouwde vol-automatische headset

Vandaag vond ik op de MWC beursvloer, in een klein hoekje ver achterin een zaal een klein bedrijfje uit China genaamd Innpu. Van dit soort kleine bedrijfjes zijn er wel meer te vinden, maar het product van deze Chinese 'Willy Wortels' is wel heel erg bijzonder.

Zij produceren een zogenaamde 'built in retractable headset module. Dat klinkt misschien heel erg technische en ingewikkeld maar dat valt wel mee.

Built in retractable headset

Iedereen heeft er wel een last van, je bent je headset kwijt of de draden zitten weer eens in de knoop. Als deze module in telefoons en tablets ingebouwd gaat worden behoort die ergenis tot het verleden. Je kan natuurlijk ook voor een Bluetooth headset gaan, maar die hebben als groot nadeel weer dat het energie slurpers zijn. Als je klaar bent met het gebruiken van de headset, druk je op een klein knopje op het oortelefoontje en dan trekt een klein motortje het snoer weer in het toestel en het oortelefoontje op zijn plaats in het toestel.

Mijn eerste vraag aan de mensen op de stand was, hoe stevig is dat dunne kabeltje? De dame haalde de headset uit de tablet (gewicht zo'n 500 gram) en liet de tablet los, de kabel gaf geen krimp. Ik heb er ook even flink aan lopen trekken en de kabel brak niet, dus dat zal het probleem in mijn ogen niet gaan worden. Wat zal het probleem dan worden vraag je je mischien af?

De module die ik gezien en in handen heb gehad is in mijn ogen (nog) aan de grote kant, dat zal bij tablets niet veel problemen opleveren denk ik. Maar wel in de "slanke" telefoons tegenwoordig. En of wij bereidt zijn weer dikkere mobieltjes te gaan kopen?, dat denk ik niet. Ik hoop dat de module doorontwikkelt zal gaan worden en dat het Innpu lukt de module kleiner te maken. Dan zie ik zeker een toekomst voor de module.

Wat betreft tablet denk ik de module zeker wel in elke tablet een plek kan gaan krijgen. De toekomst van de module en dus ook het bedrijf Innu hangt af van de bereidheid van producenten van telefoons en tablet om hun module in te bouwen in nieuwe producten. Ik wens Innpu erg veel succes met het overtuigen van de grote marktpartijen. Ik de module graag in mijn tablet willen hebben, in mijn telefoon hoeft het voor mij niet. Ben wel benieuwd naar jullie meningen, deze kun je geven in het reactie venster onder deze posting.

Foto's

IMG_00561IMG_00573IMG_00583IMG_00603 Prototype telefoon met headset

IMG_00642IMG_00651IMG_00661 Built in retractable headset module

IMG_0068IMG_0070IMG_0071IMG_00731 Prototype tablet met headset

Video

In onderstaande video laat Innpu zien hoe het werkt. Ze zitten heel erg op het stralingsgevaar die het gebruik van een GSM aan je oor met zich mee zou brengen. Ik maak me hier persoonlijk (terecht of ontrecht?) geen zorgen over, en denk dat de meerderheid van de gebruikers en geen issue van maakt.

Over de auteur: Martijn Derks