Nieuws
07 november 2012 - Marloes de Hooge

Inkomsten Android-apps naderen iOS-apps

Dat de iOS-apps meer inkomsten genereren dan de Android-apps, is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Volgens nieuwe informatie blijkt dat de in-app purchases ervoor zorgen dat het gat tussen Google Play en Apple App Store steeds meer aan het krimpen is. Daarnaast zorgt de Amazon Appstore ervoor dat er steeds meer Android-applicaties worden verkocht, waardoor het niet heel lang meer zal duren voordat er meer verdiend wordt met Android-applicaties.

Er wordt gekeken naar verschillende factoren waarmee bepaald kan worden hoeveel omzet de applicaties op beide platform maken in de bijbehorende applicatiewinkels. Op bepaalde factoren maken iOS-apps nog steeds meer omzet, maar als gekeken wordt naar in-app purchases, spant Android tegenwoordig de kroon. 

Er verschijnen ook steeds meer applicaties voor Android dan voor iOS. Ook deze factor zorgt ervoor dat er steeds meer omzet wordt gemaakt. Het is nu de vraag wanneer het gat tussen iOS en Android voorgoed zal verdwijnen en er een nieuw gat zal ontstaan, maar dan met Android als grootste. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl