Nieuws
03 november 2005 - Ron Smeets

Inkomende GSM gesprekken in Rusland ook gratis

De Russische overheid wil het betalen voor inkomende mobiele oproepen door de ontvanger per direct afschaffen. Momenteel wordt een wetsvoorstel daarvoor door de Duma besproken.

Het voorstel stelt dat iemand die een gebeld wordt op zijn of haar mobiele telefoon niet meer voor (een deel) van de kosten hoeft op te dragen, met uitzondering van 'collect calls' die door een operator worden geinitieerd.

In Rusland is het normaal dat een ontvangende mobiele beller meebetaalt voor de gesprekken die op zijn GSM binnenkomen vanuit vaste telefoonlijnen. Hier, en bijna overal, hoeft een mobiele beller alleen maar te betalen voor gesprekken die hij in het buitenland ontvangt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.