Nieuws
01 oktober 2005 - Ron Smeets

Initiatiefnemers Mobiele TV weten het nog niet

Collega Cowboy Rick zal ongetwijfeld ook nog het nodige te melden hebben over het Mobile TV Event in Londen van de afgelopen twee dagen en ik ben zeer benieuwd naar zijn bevindingen.

Wat wel al duidelijk lijkt is dat de huidige initiatiefnemers en voortrekkers het niet eens worden over de koers die Mobiele TV moet gaan volgen om de weg naar succes te vinden. Hoewel sommigen van hen dezelfde richting in willen slaan, zijn er ook die het totaal anders 'zien'. Enkele voorbeelden:

- Claire Tavernier, van Freemantle Media, denkt dat de verschillende videocontent providers zelf zenders zullen gaan exploiteren in plaats van het inkopen van pay-per-view content.

- Eirik Solheim van de Finse publieke omroep NRK, vond juist dat hun Mobiele TV experimenten met het pay-per-view principe redelijk succesvol waren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.