Entertainment
05 december 2006 - Ron Smeets

Ingrijpende firmware update voor de PS3

Als de PlayStation 3 in Maart uiteindelijk ook Europa aandoet zal tegelijkertijd een serieuze firmware upgrade uitgebracht worden.

Welke functies met de update zullen worden verbeterd of toegevoegd wil Sony nog niet zeggen. Paul Holman, een van de topmannen van Sony in Europa laat niet meer los dan 'nieuwe features en spelmogelijkheden'.

Insiders verwachten onder andere een verbetering van de multimedia functies van de PS3 en de mogelijkheid om andere operating systemen (Linux?!) te kunnen downloaden en installeren.

Daarnaast zal Sony ook iets moeten doen aan de bugs en onvolkomenheden die de eerste weken na de release boven water gekomen zijn, zo verwacht men.

Enkele bekende problemen zijn de compatibiliteit met oudere PS2 en PSOne games en de niet naar behoren werkende HDTV functie.

Het is niet bekend of Sony een aantal van de problemen wellicht al eerder met behulp van een patch op zal lossen of dat men wacht tot de firmware upgrade in Maart van 2007.Gerelateerde links:
Produceren van één Playstation3 kost 840 dollar
PlayStation 3 niet compatible met de Zune
PS3 net zo krasgevoelig als de Nano?
Nog minder PS3's naar de winkels dit jaar
Sony ontkent nog latere komst PS3 in Europa
Sony: 'Europeanen zijn gewend om in de rij te staan'
PS3 komt toch NIET in November
PS3 heeft een 'PS2 Inside' voor compatibiliteit
PS3 pas in 2007 in de winkels?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.