Nieuws
30 augustus 2005 - Ron Smeets

ING waarschuwt CreditCard klanten per SMS

De ING gaat klanten die boven de 75% van de bestedingslimiet van hun Credit Card komen een SMS sturen bij elke aankoop boven de 200 Euro die ze vanaf dat moment doen.

Mastercard heeft voor deze dienstverlening enkele maanden geleden al een overeenkomst gesloten met SMS provider Blox en ING is nu de eerste bank die de dienst aan haar klanten gaat aanbieden

Behalve dat de ING hiermee hun klanten bewust probeert te laten omgaan met hun kredietlimieten, is het ook de bedoeling om eventuele Credit Card fraude beter tegen te kunnen gaan.

Een klant die een SMS krijgt betreffende een transactie terwijl hij niets gekocht heeft (en zijn vrouw er ook niet stiekem op uit gegaan is met de MasterCard) kan dan veel eerder aan de bel trekken bij Interpay.

Een groot nadeel voor deze laatste doelstelling is wel dat klanten geen SMS krijgen als de transactie's via het internet of intercontinentaal plaatsvinden. Dat zijn nou precies de gebieden waar vrijwel alle gevallen van Credit Card fraude zich afspelen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.