Nieuws
12 juni 2015 - Ron Smeets

ING maakt betalen met je Android smartphone een stuk toegankelijker Voor alle ING klanten met een Android 4.4 (en hoger) toestel met NFC

ING heeft vanochtend bekend gemaakt dat de bank vanaf deze zomer mobiel (contactloos) betalen in winkels beschikbaar wil maken voor vrijwel al haar klanten die een Android smartphone. De enige voorwaarde is dat het toestel beschikt over NFC en Android KitKat (4.4) of hoger. Uiteraard moet je ook de nieuwe ING Mobiel Betalen app installeren, maar dat spreekt voor zich. Momenteel worden de laatste tests met die App uitgevoerd door medewerkers van ING.

Op dit moment staan er al meer dan 80.000 betaalautomaten in winkels, restaurants, (tank)stations en dergelijke die contactloos (mobiel) betalen mogelijk maken. De ING heeft gekozen voor een beveiliging met de vertrouwde pincode. Bedragen tot 25 euro kunnen eventueel ook zonder invoeren van de pincode betaald worden. Daarboven is de pincode altijd vereist. Dat geldt ook wanneer je enkele bedragen achter elkaar zonder pincode afrekent. Wanneer je de 50 euro grens bereikt moet de pincode weer ingevoerd worden.

In het persbericht wordt overigens met geen woord gerept over de komst van een iOS versie van de nieuwe App en ook Windows Phone wordt niet genoemd. Voor ING klanten met een iPhone 6 (Plus) wellicht tot het moment dat Apple Pay in Nederland beschikbaar komt. Hoe lang Windows Phone klanten nog moeten wachten is helemaal al niet duidelijk, maar dat zijn er ook niet zo heel erg veel.

Uit het persbericht:
Deze zomer introduceert ING mobiel betalen: contactloos betalen met de mobiele telefoon. ING-klanten met een NFC Android Smartphone vanaf versie 4.4 KitKat en hoger kunnen vanaf dat moment hun portemonnee thuis laten en met de mobiele telefoon betalen. Vandaag start ING met de laatste testfase onder een groep medewerkers. Zij doen de eerste ervaring op met de Mobiel Betalen app die contactloos betalen mogelijk maakt, voordat deze landelijk wordt uitgerold. Met deze introductie zet ING de volgende stap in gemakkelijker en sneller betalen voor consument en winkelier.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.