Nieuws
13 december 2011 - Ron Smeets

ING introduceert IDEAL Mobiel

De ING bank heeft vandaag, enkele weken na de lancering van haar Mobiel Bankieren App, IDEAL Mobiel geintroduceerd. Hiermee kunnen ING klanten nu ook via hun smartphone of tablet IDEAL betalingen mobiel afhandelen. De App is geschikt voor alle smartphones en tablets, aldus ING.

Natuurlijk moet je, behalve ING klant, ook aangemeld zijn voor de mobiele betaalservice van de bank om IDEAL Mobiel te kunnen gebruiken.

Een betaling met iDEAL Mobiel werkt hetzelfde als een iDEAL betaling vanaf een computer. Klanten kunnen nu ook eenvoudig met hun smartphone of tablet online winkelen en afrekenen met iDEAL. Ook webwinkeliers hoeven niets te wijzigen om een iDEAL betaling vanaf een mobiele telefoon te kunnen ontvangen. Meer informatie kun je hier vinden.

UPDATE (13u45): Navraag bij ING wees uit dat de IDEAL Mobiel app (en de mobiel bankieren app van deze bank dus) zowel op Android, iOS als BlackBerry toestellen werkt. Windows Phone en Symbian gebruikers kunnen hem ook downloaden en gebruiken, maar ING werkt wel nog aan de optimalisatie van de compatibiliteit met alle WP en Symbian toestellen, aldus een woordvoerder. Om welke toestellen dat gaat zei hij er niet bij. Die vraag ligt wel nog bij ING.

ING-IDEAL-Mobiel-a ING-IDEAL-Mobiel-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.