Nieuws
29 augustus 2005 - Ron Smeets

Infrarood turbo van DoCoMo

Na de komst van Bluetooth zou de Infrarood technologie langzaam maar zeker gaan verdwijnen. Toegegeven, ook ik dacht niet dat er nog toekomst zat in mobiele IR verbindingen.

Mobiele gigant NTT DoCoMo, samen met Sharp, ITX-EG en Waseda University dachten daar anders over en zij komen nu met IRSimple, een Infrarood technologie die 4 tot 10 keer sneller is dan de huidige standaard.

Het mooiste aan dit alles is dat de snellere IR variant vrijwel op alle bestaande telefoons middels een firmware update te installeren is. Je hoeft dus geen nieuw toestel aan te schaffen.

Overigens is een van de belangrijkste redenen dat de vier bedrijven hierin geinvesteerd hebben het feit dat, in tegenstelling tot het Westen, Infrarood in Azie nog veel meer gebruikt wordt dan Bluetooth.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.