Nieuws
22 augustus 2013 - Nichal Joosse

Informatie Waze te vinden in Google Maps voor iOS en Android

De overname van Waze door Google is inmiddels terug te vinden in Google Maps. In zowel de Android- als iOS-app van Google Maps zijn nu ook meldingen te zien van Waze-gebruikers, al is dit nog niet zichtbaar in België en Nederland. Maar in Argentinië, Brazilië, Chili, Duitsland, Ecuador, Frankrijk, Mexico, Panama, Peru, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland zien gebruikers wel informatie over verkeersongelukken en/of wegwerkzaamheden. 

Ook de Waze-applicatie heeft een nieuwe update gekregen. In de vernieuwde applicatie is Google Search geïntegreerd, waardoor gebruikers gemakkelijk relevante informatie kunnen vinden. Daarnaast is het nu ook mogelijk om in de Map Editor van Waze de satellietkaarten van Google te gebruiken, evenals de Street View-weergave. Het is nog niet duidelijk of de Waze-applicatie in de toekomst volledig zal verdwijnen in Google Maps.

Eerder dit jaar nam Google het Israëlische bedrijf Waze over voor een bedrag van ongeveer 1,3 miljard dollar. Waze was destijds erg gewild: ook Apple en Facebook waren geïnteresseerd in het navigatiebedrijf. Apple haakte al snel af, maar Facebook bleef nog lang interesse hebben in het bedrijf. 

Over de auteur: Nichal Joosse