Nieuws
23 maart 2016 - Ron Smeets

Info over oplaadstations voor elektrische auto's straks in Here Maps Compleet met lokatie, stekker types en laadvermogen

Wanneer je een elektrische auto hebt dan is het vinden van een oplaadpunt, zeker als je op 'onbekend' terrein bent, soms nog wel eens lastig. Digitale kaartenservice Here, voorheen van Nokia maar inmiddels alweer een tijdje in handen van enkele (Duitse) autofabrikanten, voegt binnenkort gedetailleerde informatie over oplaadpunten voor elektrische voertuigen aan haar Maps database toe.

Daarbij wordt niet alleen de lokatie van het oplaadpunt weergegeven maar ook informatie over de stekker types die er zijn en het maximale laadvermogen. Die laatste twee zijn voor bestuurders van elektrische auto's minstens zo belangrijk als weten waar je kunt opladen.

De service start in met informatie over 8.000 oplaadpunten verdeeld over heel Europa. Hiervoor is Here een samenwerking aangegaan met het Duitse Hubject. Die verzamelen de betreffende informatie en maken het geschikt voor toepassing in navigatiesystemen. Het is de bedoeling dat eind dit jaar 15.000 oplaadpunten in de Here database staan. Die van Tesla zullen echter nog niet vermeld worden. De fabrikant van een van de meest luxe elektrische auto's hoort niet bij de ruim 200 fabrikanten van elektrische auto's en oplaadstations die hun informatie al met Here en Hubject delen.

Vandaag houdt Here een persbijeenkomst in Berlijn waar meer informatie over de nieuwe service uit de doeken gedaan zal worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant