Entertainment
15 juli 2011 - Ron Smeets

Infinite Flight, een vluchtsimulator voor Windows Phone 7

Ik ben zelf geen enorme vliegtuigfreak (ik ga niet spotten om de geur van kerosine op te kunnen snuiven ;-)) maar ik kan wel onder de indruk raken van sommige ijzeren vogels zoals jullie onder andere hier kunnen lezen.

Met de hele 'Flight Simulator; scene had ik, toen het een aantal jaren geleden populair werd, echter niets. Voor wie dat wel helemaal het einde vindt is er nu Infinite Flight, een vluchtsimulator voor Windows Phone 7 toestellen.

Infinite Flight was standaard voorzien van een viertal toestellen waaronder ook een Boeing 737-800. Inmiddels, bij update 1.7, is er ook een Airbus A380 toegevoegd Helaas zijn er nog maar twee 'vlucht regios' met 15 luchthavens beschikbaar; San Fransisco en Zuid Californië. Verder kun je voor een vlucht ook het weer en de tijd van de dag instellen. Voor de besturing van het vliegtuig moet je je toestel heen en weer bewegen. Tijdens de vlucht kun je instructies oproepen als je er even niet meer uitkomt ;-)

Andere functies zijn een automatische piloot, 5 viewpoints, hulp bij de aanvlucht naar de landingsbaan en een logboek dat automatisch bijgewerkt wordt na iedere vlucht. Kortom, voor de Flight Simulator fans wellicht een leuke game. Hieronder staan nog twee videodemo's van Infinite Flight. De tweede is die van de Airbus A380 'update'.

Letwel, de game is niet gratis ($4.99) en dus pas over enkele weken, als Windows Phone Marketplace officieel in Nederland beschikbaar komt, hier te koop.

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.