Toestellen
18 mei 2007 - Ron Smeets

Indrukwekkende specs Meizu MiniOne: toch een GSM

Deze iPhone look-a-like is al een aantal keren de revue gepasseerd en telkens met andere specs. Eerst was het een iPhone ripoff, toen weer alleen een multimedia speler. De grootste vraag bleef echter: Kun je er nu wel of niet mobiel mee bellen?

Welnu, volgens Akihabara wel! Zij hebben de volledige specs van de Meizu MiniOne in handen gekregen en die zijn best indrukwekkend te noemen.

Hij is voorzien van: GSM/EDGE en WCDMA support, Windows CE 6, een 533 MHz ARM11 Samsung processor met 128 MB DDR SDRAM (wellicht uitbreidbaar dus). Verder heeft ie een 3.3inch Touchscreen (geen multi-touch helaas) met een resolutie van 720 x 480 pixels, 3MP camera plus een VGA Cam aan de voorzijde, een DMB Tuner en multimedia speler die o.a. Avi, MPEG4 en WMV bestanden kan afspelen. Qua connectivity beschikt de MiniOne over Bluetooth en Wifi. Optioneel kun je ook nog kiezen voor een GPS module en video out.

Het beste nieuws is echter de prijs van de MiniOne. Hij zal in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar worden, varierend van 4GB tot 16GB opslagruimte. De goedkoopste gaat slechts 190 Euro kosten terwijl het topmodel (16GB en alle opties, denk ik dan) voor 330 Euro in de winkels zal liggen.

Deze namaak iPhone, want aan die typering zal de MiniOne gezien zijn design toch echt niet kunnen ontkomen, is dus een bijzonder complete smartphone met een zeer bescheiden prijskaartje. Nu maar hopen dat ie ook in Nederland verkrijgbaar wordt.Gerelateerde links:
Meizu's iPhone look-a-like is geen GSM
Meer details van de Meizu M8 'iPhone-look-a-like'
Inkoppertje voor de juristen van Apple
Chinese namaak iPod met groot display
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.