Nieuws
16 december 2009 - Ron Smeets

Indrukwekkende 4G snelheden in Zweden maken ons jaloers

Deze week werd in Stockholm het eerste commerciele 4G (Lte) netwerk in gebruik genomen. De boys van DailyMobile, uit Zweden, hebben al een paar snelheids testjes kunnen uitvoeren en die zijn, zoals op de screenshots hiernaast en -onder te zien is, om jaloers op te worden ;-)

De download snelheid kwam tijdens de tests uit op zo'n 42 Mbit / seconde. OK, de upload was iets minder snel, maar met ruim 5 Mbit / seconde is het toch nog steeds sneller dan de meeste 3 en 3.5G netwerken die wij hier hebben ;-) Ook de ping-snelheid was alleszins indrukwekkend: 37ms.

Natuuriijk hangt aan deze snele mobiele dataservice ook een passend prijskaartje. Een abonnement kost ca. 56 Euro per maand (599 Skr) en daarbij is dan 30GB dataverkeer inbegrepen. Dat lijkt heel veel, maar met deze download snelheden. . . 4g-speed-test-l

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.