Nieuws
31 oktober 2005 - Ron Smeets

Indiase politie 'achtervolgt' mobiele telefoons

In hun zoektocht naar de daders van de laffe aanslagen in New Dehli doorzoekt de lokale politie ook de gespreksgegevens van 18 GSM masten in de buurt van de plaatsen waar de bommen afgegaan zijn.

Zoals al eerder gemeld worden mobiele telefoons vaak ingezet om aanslagen als deze te coordineren en zelfs te 'triggeren'.

Inmiddels zijn al een aantal verdachten van de aanslagen in New Dehli opgepakt, maar het is niet duidelijk of de 'mobiele achtervolgingen' daarbij een rol van betekenis hebben gespeeld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.