Entertainment
23 juni 2011 - Ron Smeets

Indiase man geëlectrocuteerd door zijn mobieltje

Een Indische man die met zijn smartphone aan het bellen was terwijl het toestel aan een lader hing is, zo meldde News Tonight enkele dagen geleden, overleden zijn nadat het toestel onder stroom kwam te staan.

Doktoren die de overleden man onderzochten hebben het zogenaamde Shanzai mobieltje, een Chinese namaak telefoon, als oorzaak aangewezen. Dit soort toestellen zijn vaak voorzien van inferieure onderdelen zoals de accu en lader. Een triest bericht en iets dat gelukkig niet al te vaak gebeurt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.