Toestellen
06 oktober 2008 - Ron Smeets

Incrudo Phantom is vooral zwaar

Deze nieuwe luxe GSM is afkomstig uit Rusland en daar kijken ze schijnbaar niet op een paar grammetjes meer of minder.

De Incrudo Phantom weegt, in tegenstelling tot hetgeen zijn naam (Geest) doet vermoeden, namelijk maar liefst 230 gram. Het feit dat de fabrikant het toestel verstevigd heeft met een 2 a 3 milimeter dikke laag van een Titanium legering en uitgerust heeft met een oersterk (krasvrij) Sapphire Crystal display heeft zal daar natuurlijk deels debet aan zijn.

Qua specs is deze luxe Russische GSM voorzien van GSM en GPRS/EDGE connectivity, een QVGA display, 8GB intern geheugen, een 3.2 megapixel camera met video-opname mogelijkheden, E-Mail support, een web browser, Bluetooth en USB aansluiting.

Helaas zal de Incrudo Phantom niet in Nederland verkocht gaan worden. Sterker nog, de leverancier brengt maar 10 exemplaren op de Russische markt. In dat licht gezien valt de prijs nog best mee, zo'n 850 dollar (ca. 600 Euro). Da's toch niet duur als je bedenkt dat je dan een toestel hebt waarvan er maar 10 bestaan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.