Nieuws
03 maart 2006 - Ron Smeets

Inchecken en boarden met je Smartphone

Vanaf volgende week donderdag, de eerste dag van de CeBIT, kunnen passagiers van de Duitse luchtvaartmaatschappij DBA inchecken en boarden zonder tickets.

De reiziger moet wel beschikken over een MMS toestel met abonnement van T-Mobile om van de ticketloze service gebruik te kunnen maken.

Enkele uren voor de vlucht ontvangt de passagier per MMS een barcode waarin alle gegevens die nodig zijn aan de incheckbalie en gate staan. Bij aankomst op het vliegveld wordt de barcode tijdens het inchecken gescand en klaar is Kees.

DBA verwacht met deze tijdsbesparende service tegemoet te komen aan de veel gehoorde klachten van reizigers over de lange wachttijden bij het inchecken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314