Nieuws
25 oktober 2006 - Ron Smeets

Inbeslag genomen 'namaak' GSM's toch verkocht

Enkele maanden geleden werden in Rusland meer dan 167.000 Motorola toestellen om diverse onduidelijke redenen in beslag genomen.

Uiteindelijk werden 117.519 toestellen teruggestuurd naar Motorola. De overige toestellen werden voor het oog van diverse camera's vernietigd.

De Russische overheid gaf in een kort tijdsbestek drie verschillende redenen op waarom de toestellen geconfisceerd waren. Eerst zou het gaan om namaak toestellen, daarna zogenaamd illegaal en vervolgens werden de GSM's als een gevaar voor de volksgezondheid gezien.

Het op zich al bijzondere verhaal krijgt nu nog een staartje. De autoriteiten in Moskou onderzoeken nu namelijk of een groot deel van de zogenaamd vernietigde toestellen, niet alsnog tegen dumpprijzen in diverse Russische provincies verkocht zijn.Gerelateerde links:
Motorola Q nog voor release al nagemaakt
Nokia onderzoekt namaak GSM's
Fake duurder dan origineel ?!
Veel GSM's in Rusland illegaal geimporteerd
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.