Entertainment
31 oktober 2012 - Ron Smeets

In de rij voor de telefooncel na Hurricane Sandy

Hurricane Sandy heeft behoorlijk huisgehouden in New York en omgeving. Helaas zijn er tientallen doden te betreuren en de omvang van de schade is nog (lang) niet helemaal bekend.

Een bijzondere bijkomstigheid van de stroomuitval en vele weggevaagde mobiele zendmasten is het feit dat veel New Yorkers momenteel mobiel onbereikbaar zijn. Het gevolg: lange rijen voor ouderwetse telefooncellen.

De mobiele netwerken zijn nog volledig niet hersteld en het opladen van mobiele toestellen is ook nog een uitdaging door de stroomuitval. Hieronder staat een foto die genomen werd door James Del bij een van de telefooncellen in New York. Een tafereeal dat al vele jaren niet meer te zien geweest is.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.