Nieuws
27 mei 2006 - Ron Smeets

In de cel voor godlastering per SMS

In Pakistan is een medewerker van de kantine van een ziekenhuis opgepakt en in de cel gegooid omdat hij godslasterende SMSjes verstuurde naar moslims.

De man, zelf praktiserend christen, ergerde zich aan het feit dat steeds meer kerken te leiden hebben onder aanvallen van andere gelovigen. Inmiddels is hij weer op vrije voeten, in afwachting van zijn proces dat volgende maand voor zal komen.

De maximale straf die de man boven het hoofd hangt is, vergis je niet, de dood! Toch kan Qamar David relatief opgelucht ademhalen omdat er in Pakistan hiervoor nog nooit iemand ook daadwerkelijk ter dood veroordeeld is.

Zo zie je maar weer, je kunt beter nergens in geloven, hooguit in jezelf. . .Gerelateerde links:
SMS draagt mede bij aan escalatie van cartoons
Camphone protest...
SMS mede oorzaak van brandende ambassades
Moslimvrouwen in opstand tegen SMS scheidingen
Speciaal Moslim mobieltje
Islam werft ook per SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.