Entertainment
09 juni 2009 - Ron Smeets

In bed flirten via Messenger populair bij jongeren

Uit een onderzoek, gehouden ter introductie van de Samsung Messenger Phone (C6625) bij Hi, blijkt dat 61% van de jongeren tussen de 15 en 20 jaar graag flirten via Windows Live Messenger. 45% van de ondervraagden doet dat bovendien bij voorkeur vanuit bed! Aan het onderzoek deden ruim 6300 tieners mee.

Wat verder opvalt is dat 23% van de onderzochte kids liever persoonlijke mededelingen via Messenger aan elkaar verteld dat tijdens rechtstreeks (face-to-face) contact.

Ook emoticons zijn een belangrijk onderdeel van Messenger. Uit het onderzoek bleek dat de jongeren zichzelf de belangrijkste BN’er vinden en er voorkeur aan geven (57%) om een emoticon van zichzelf te laten maken in plaats van een bekende Nederlander. Via www.emoticonmaker.nl maakt de consument in een paar simpele stappen een eigen unieke emoticon!

De Samsung Messenger Phone (C6625) wordt in de markt gezert als ideaal tool om te chatten met vrienden en familie. Naast de Messenger functie kun je ook een Outlook (e-mail) account koppelen en het toestel is verder voorzien van Windows Mobile 6.1, een Qwerty Keypad, 2.0 MP camera, Video recording, Windows Media player 10 en GSM Tri-band/ HSDPA.

De Samsung Messenger Phone is gratis verkrijgbaar i.c.m. een 2 jarig Hi Online 15 abonnement met Eindeloos Online van € 24,95 (de eerste 12 maanden betaal je € 16,45, daarna € 23,90). De adviesprijs voor het losse toestel bedraagt € 279, -. De Samsung C6625 is vanaf nu in een speciale verpakking verkrijgbaar met een gratis 2 GB SD kaart en een Messenger buddy telefoon sieraad.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.