Nieuws
01 juli 2005 - Ron Smeets

IM dienst voor PC en GSM op komst

Vodafone en MSN kondigden donderdag aan van plan te zijn een Instant Messaging service op te zetten die het mogelijk maakt voor PC- en GSM gebruikers om met elkaar te communiceren.

Gebruikers van zowel de MSN- als Vodafone Messenger kunnen zien of hun contacts online zijn of niet en direct IM's uitwisselen met elkaar.

In het persbericht melden Vodafone en MSN dat men de dienst nog voor het eind van 2005 in diverse Europese landen wil lanceren.

Het primaire doel van deze samenwerking is het genereren van meer traffic op hun netwerken. Wereldwijd beschikken beide partijen over ruim 310 miljoen abonnees.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.