Toestellen
02 juli 2009 - Ron Smeets

Ilse DeLange ontvangt eerste exemplaar Samsung S3030 Eco

Vanochtend presenteerden Samsung en T-Mobile bij Bio-Restaurant Vork en Mes in de Hoofddorpse bossen Nederlands eerste ‘groene’ mobieltje. De Samsung S3030 Eco is een compacte low-end slider met dito functies, maar dat is niet waar vanochtend veel over gesproken werd. De S3030 is deels gemaakt van bio-plastic (Maïsmeel), vrij van schadelijke stoffen als PVC en BFR, heeft een 5 sterren Eco-lader en is verpakt in 100% gerecycled materiaal. Kortom een echt milieubewust toestel.

Om het eerste groene mobieltje, dat vanaf morgen (3 Juli) in de T-Mobile winkels ligt, te promoten hebben de provider en de fabrikant Ilse DeLange gestrikt als het gezicht van de campagne.

De Almelose zangeres liet tijdens de presentatie weten dat ze niet heeft hoeven nadenken alvorens ze haar medewerking toezegde. “Ik sta helemaal achter het het gebruik van milieuvriendelijke en –bewuste producten.” Vervolgens ontving Ilse  uit handen van Samsung en T-Mobile het eerste exemplaar van de Samsung S3030 Eco.

Na de presentatie had ik kort nog even de gelegenheid om Ilse DeLange een paar vragen te stellen. Tot mijn verbazing (of eigenlijk ook weer niet ;-)) vertelde ze mij dat ze regelmatig ook Mobile Cowboys bezoekt.  Leuk om te weten. De S3030 is Ilse’s eerste Samsung mobieltje. Omdat ze veel onderweg is gebruikt ze vooral haar BlackBerry. “Die heb ik wel nodig als ik onderweg mijn email, twitter en zo wil bijhouden. Maar ik ga de Samsung zeker ook gebruiken, hoor”, voegde ze er aan toe. “Een lekker compact toestelletje om mee te bellen en SMS-en.” Ow ja, en ze is nu ook voor het eerst klant van T-Mobile. Samsung-S3030-Eco-Uitreiking

De prijs van het toestel gaat, in combinatie met een prepay pakket, €89,95 bedragen. Voor de liefhebbers hieronder nog even de belangrijkste specs van de Samsung S3030 Eco en enkele foto’s van het toestel in zijn element:
- Tri-band GSM met GPRS
- Kleuren display
- Bluetooth 2.0
- 1.3 megapixel camera
- MP3 speler
- FM Radio met RDS
- microSD geheugenkaart optie (max. 8GB)

Samsung-S3030-Eco-Front-groen Samsung-S3030-Eco-Back-groen Samsung-S3030-Eco-Open-groen Samsung-S3030-Eco-Doos-groen

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.