Nieuws
07 februari 2008 - Mark

IKEA aanbiedingen op je mobieltje

IKEA is typisch zo'n winkel die je prachtig of afschuwelijk vind. In de VS heeft de Zweedse woonwinkel een nieuwe service gelanceerd om aanbiedingen en productinfo op je mobiele telefoon te ontvangen.

Bij de IKEA Mobile terminal in de winkel (zie foto) scan je de barcode van een product en desgewenst ontvang je vervolgens de prijs en informatie via SMS op je telefoon. Zo maak je je eigen IKEA verlang- of boodschappenlijstje. Jammer dat ze (nog) geen Bluetooth ondersteuning hebben.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om (wekelijks) aanbiedingen en kortingsbonnen per SMS toegezonden te krijgen op het moment dat ze in de winkel liggen. Zo hoef je niet meer telkens naar de winkel toe om het zelf te checken. Nu nog een bestel- en afleverservice en je kunt helemaal vanuit je luie (auto)stoel bij IKEA shoppen. Hoef je alleen nog maar naar de winkel zelf als je zin hebt in een goedkoop ontbijt of Swedish Meatballs ;-)

Ik ben benieuwd of we deze service van IKEA binnenkort ook in Nederland en België mogen verwelkomen. Tot nu toe is de IKEA Mobile service alleen nog in Seattle gesignaleerd.Gerelateerde links:
Google/Android komt met barcode reader ZXing
Barcode scanner demo op de Nokia E90
Kaarten voor PinkPop ook mobiel te koop
Onderzoek naar online kopen via de mobiele telefoon in Japan
Mobile Barcode Scanning voor de consument
Mobiel shoppen hot in Japan
Over de auteur: Mark