Accessoires
10 juni 2008 - The Gadgetman

iGo Universele Lader

Eén oplader voor telefoon, laptop, digitale camera, headset en mp3-speler.

Met de komst van de iGo universele lader is één probleem in het huishouden van vandaag verleden tijd. De kluwen van opladers voor alle elektronische apparatuur zoals laptops, mobieltjes, camera’s, Bluetooth headsets en mp3-spelers. Vanaf nu volstaat één oplader. Door gebruik te maken van een slim systeem biedt de iGo een doeltreffende oplossing voor het alsmaar groeiende snoerprobleem.

Duizenden verschillende opladers

Sinds de oplaadbare batterij zijn intrede deed is er ook de oplader. Door alle verschillende en conflicterende ideeën van producenten kwam er niet één, maar duizenden verschillende opladers. Gevolg is dat ieder kantoor, caravan, boot en tas voorzien is van een keur aan verschillende draadjes en connectors.

De oplossing heet iGo

iGo is een simpel systeem. iGo is het eerste universele laadsysteem met gecontroleerde lading en het eerste laadsysteem waarmee twee verschillende producten tegelijkertijd geladen kunnen worden.

Het iGo-systeem biedt voor ieder wat wils en bestaat uit verschillende producten.

De iGo Wall is een universele AC/DC lader voor thuis. Deze kan worden uitgebreid met een lader voor in de auto: de iGo Auto. Met de iGo Splitter kunnen twee mobiele apparaten tegelijkertijd van stroom worden voorzien. Te denken valt dan aan een mobiele telefoon, Bluetooth accessoire, MP3 speler, camera en meer.

Voor het voeden van laptops is er, afhankelijk van de stroombehoefte de iGo Juice70 (70 Watt) of de iGo Everywhere85 (85-90 Watt). De iGo Everywhere is een universele lader die zowel thuis als in de auto te gebruiken is. Zowel de iGo Juice als de iGo Everywhere85 zijn ook te gebruiken voor het opladen van andere apparaten zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons.

Alle iGo-laders kunnen worden voorzien van verwisselbare connectors met ingebouwde chip die de stroomtoevoer reguleert: iGo PowerTips. De slimme PowerTips zijn aangepast aan de verschillende oplaadbare apparaten en kunnen gemakkelijk verwisseld worden zodat één lader voor verschillende apparaten gebruikt kan worden. Zo zijn er op dit moment PowerTips voor alle populaire mobiele telefoons (o.a. Nokia, Samsung, Sony Ericssson), game handhelds (o.a. PSP en NDS) en navigatiesystemen (o.a. TomTom, Mio en Garmin).

Het meest recente aanbod is terug te vinden op mijnigo.nlGerelateerde links:
Alles-in-één dock voor Dell Axim
Smartcharger laadt en synchroniseert
Over de auteur: The Gadgetman