Entertainment
13 december 2007 - Arjan F Olsder

IGF Awards Finalisten Bekend

In Amerika worden binnenkort de IGF Awards gehouden. De IGF awards is het Amerikaanse antwoord op de IMG Awards uit Europa en worden dit jaar voor het eerst georganiseerd. Voor beide awards mogen game ontwikkelaars uit de hele wereld meedoen. In tegenstelling tot de IMG Awards, doen in de IGF awards ook games voor de Nintendo DS en de PSP mee. Echter waren hier nauwelijks interessante inzendingen van afkomstig.

De grote kanshebbers dit jaar zijn Nom 3 van Gamevil, Critter Crunch van Capybara Games en Steam Iron: The Fallen van Mikoishi. Van deze inzendingen zijn Nom 3 en Critter Crunch echte casual games die een breed publiek aanspreken. Dit zijn echt games van het Tetris kaliber die je niet snel naast je neer zal leggen tenzij je minimaal je vriendin verslagen hebt...

Steam Iron is echter een echte, volledige RTS game met ook nog eens soepele controls. Ontwikkelaar Mikoishi staat dan ook bekend om de grote aandacht die ze aan een game besteden. Binnen de IGF Awards krijgt deze game dan ook een nominatie op technisch gebeid en als beste overall game. Meer details over de finalisten is te vinden op MGB.

Over de auteur: Arjan F Olsder