Toestellen
01 september 2016 - Ron Smeets

IFA2016: Huawei Nova en Nova Plus onthuld Alleen het kleinere model komt naar Nederland

Ook Huawei lanceerde gisteren in Berlijn twee nieuwe smartphones. Zoals verwacht geen nieuwe Mate (S) maar twee relatief goedkopere toestellen; de Nova en Nova Plus. Om maar meteen met de deur in huis te vallen; alleen de kleinere variant komt naar Nederland.

Uiterlijk valt meteen op dat de Huawei Nova met name aan de achterzijde veel weg heeft van de Nexus 6P. Dat komt natuurlijk door het zwarte design rondom de camera. In tegenstelling tot de Nexus is dat echter geen 'bobbel'. Dat was op gelekte foto's min of meer al te zien.

Zoals gezegd is de Huawei Nova een mid-range smartphone. Dat betekent doorgaans een prijskaartje dat onder de 400 euro ligt. De Nova ligt precies op dat randje. Volgens het Nederlandse persbericht gaat het toestel tussen de 399 en 429 euro kosten. Er wordt echter geen melding gemaakt of dit de prijzen van twee uitvoeringen zijn (wellicht met iets meer geheugen). Hoe dan ook, voor een mid-range smartphone is dat best veel geld. Zeker wanneer je bedenkt dat de Honor 8, met betere specs, hetzelfde kost en de Alcatel Shine Lite, met vergelijkbare specs, voor de helft te koop is. De Nova zal verschijnt ergens in oktober in de winkels.

Qua specs is de Huawei Nova onder anderen voorzien van een 5 inch Full HD IPS scherm, een 2GHz octa core Snapdragon 625 processor met 3GB RAM en 32GB intern geheugen en een 3020 mAh accu. Aan de achterzijde zit een 12 megapixel camera met flitser en 4K video opname optie. De front camera is er een van 8 megapixels.

Uit het persbericht:
"De Huawei Nova is speciaal ontworpen om gebruikers nieuwe ervaringen te bieden met hun buitengewone prestaties, stijlvolle ontwerp en geavanceerde camerafuncties. Dat maakt het bij uitstek uitstekende toestellen voor een generatie die hun leven via een smartphone beleeft."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.