Toestellen
28 mei 2009 - Ron Smeets

Idou wordt de Sony Ericsson SATIO en komt in Oktober

Formeel werd de Idou, Sony Ericsson’s eerste toestel in de Entertainment Unlimited portfolio, al in Barcelona gepresenteerd. Vanavond in Londen maakte de Zweeds-Japanse fabrikant de naam, releasedatum en verdere details van het toestel bekend.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Alle toestellen die Sony Ericsson vanaf vandaag introduceert krijgen voortaan alleen nog typenamen mee en dus geen nummers meer. Daarmee luidt de Zweeds-Japanse fabrikant de start van een compleet nieuwe toestellijn aan. De Idou heet dus voortaan de Sony Ericsson SATIO.

Dit 3.5 inch touchscreen multimedia monster met een 12.1 megapixel camera mogen we aan het begin van het vierde kwartaal (Oktober?) in de winkels verwachten.

Behalve de zwarte en zilveren uitvoering komt er ook een bijzonder fraaie (kwestie van smaak) bordeaux-rode versie (foto’s) van de SATIO.  Helaas hield Sony Ericsson de prijs nog even geheim maar die zal vermoedelijk aan de bovenkant van het high-end segment zitten (tussen de 600 en 700 Euro?)

Andere specs van de Sony Ericsson SATIO:
- Xenon flitser
- Bluetooth met A2DP
- quad-band
- tri-band UMTS/
- WiFi
- microSD geheugenkaart
- Symbian S60 5th (TOUCH) OS
- A-GPS
- 640x360 beeldschermresolutie

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.