Entertainment
18 november 2006 - Ron Smeets

Idiotrie rondom PS3 release in de VS nog groter!

Gisteren meldde ik al dat in de dagen voorafgaand aan - en het moment van - de release van de PS3 zich een aantal idiote taferelen hebben afgespeeld.

Nu, The Day After, blijkt dat de idiotrie rondom Sony's nieuwste en bijzonder schaarse gameconsole nog veel groter is dan verwacht kon worden. In de uren nadat de eerste nieuwe Playstations de winkels verlieten zijn mensen overvallen, beschoten en hebben zich op diverse plaatsen rellen voorgedaan. Een kleine bloemlezing:

In Kentucky wist een van verkrachting verdachte gevangene vlaak voor de releasedatum te ontsnappen om vervolgens ergens doodleuk in de rij te gaan staan wachten. Oplettende omstanders herkenden de man, wiens signalement waarschijnlijk getoond werd op de TV's in de etalage van de HiFi-zaak waar de PS3 klanten zich verzameld hadden, en hij kon nog voordat ie de kans kreeg een PS3 te bemachtigen weer ingerekend worden.

In Massachusetts werd een 21-jarige jongeman door overvallers die een groepje Playstation kopers, met enkele honderden dollars op zak, probeerden te beroven in de borst en schouder geschoten toen hij zich daartegen verzette.

In River Park ontstond een rel toen de lokale HiFi winkel vlak voordat de deuren open gingen bekend maakte dat men niet de beloofde 50 consoles, maar slechts 35 PlayStation3's ontvangen had. Onmiddelijk daarna stormden de 50 kopers die tot op dat moment nog zeker leken te zijn van een PS3 te winkel met als gevolg dat de filiaalmanager zich moest redden door in allerijl de rolluiken dicht te gooien. De rel die vervolgens ontstond moest door de lokale Politie met groots machtsvertoon beeindigd worden.

Een videoreportage van de rellen is hier te zien.

Toch is het vreemdste bericht volgens mij dat van de boys bij 'Smash My. . .' Ja, je raadt het al. Zij hebben al een PS3 aan gruzelementen 'gesmashed' voor de ogen van een lange rij wachtenden. Kijk hier voor die video!Gerelateerde links:
PlayStation 3 voor $9000 op eBay verkocht
Gekte in de VS bij lancering van de PS3
Produceren van één Playstation3 kost 840 dollar
Ontslag nemen om in de rij te gaan staan voor de PS3
Eerste indrukken van de PS3
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.