Nieuws
08 augustus 2013 - Nichal Joosse

IDC: Marktaandeel Apple op de smartphonemarkt gekrompen

Volgens nieuwe gegevens van onderzoeksbureau IDC is het marktaandeel van Apple's besturingssysteem iOS op de smartphonemarkt enigszins gekrimpen. Het mobiele besturingssysteem had in het tweede kwartaal van 2013 een marktaandeel van 13,2 procent. Vorig jaar had iOS in dezelfde periode nog een marktaandeel van 16,6 procent. Het aandeel van Android is in vergelijking met vorig jaar wel gegroeid.

Onderzoeker Ramon Llamas gaf aan dat dit te maken heeft met het feit dat Apple nog geen nieuwe producten heeft gelanceerd en tegelijkertijd gevoelig is voor nieuwe producten van de concurrentie. Apple hoeft zich volgens hem geen zorgen te maken, aangezien ze zelf hartstikke goed weten dat ze weer 'back in the game' zullen zijn wanneer ze een nieuwe iPhone lanceren en iOS 7 beschikbaar wordt gesteld voor het grote publiek.

Sterker nog: het is nagenoeg zeker dat Apple zelfs twee verschillende iPhones zal gaan lanceren, namelijk de iPhone 5S en een goedkopere plastic uitvoering van de iPhone, die vermoedelijk door het leven zal gaan als de iPhone 5C.

screen-shot-2013-08-07-at-10-30-00-am 

Over de auteur: Nichal Joosse