Nieuws
09 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

IDC: Android en iOS domineren smartphonemarkt

Volgens een onderzoek van marktonderzoeksbureau IDC kunnen mobiele besturingssystemen niets op tegen de dominantie van Android en iOS. In het tweede kwartaal van 2012 draaiden ruim 85 procent van alle verkochte smartphones in de wereld op de mobiele besturingssystemen van Apple en Google. 68,1 procent is in bezit van Android, wat gelijk is aan 104,8 miljoen apparaten met het mobiele besturingssysteem van Google. Apple heeft 16,9% van de markt in bezit, wat een stuk minder is. Ze hebben wel meer telefoons verkocht in het tweede kwartaal, maar de totale markt is sneller gegroeid dan hun marktaandeel. 

Het succes van Android komt vooral door Samsung. Het bedrijf verkocht in z'n eentje meer Android-apparaten dan de zeven grootste andere Android-fabrikanten samen, namelijk 44 procent van alle Android-apparaten. Vooral de Galaxy-lijn doet het erg goed, met de Galaxy S III als nieuwe verkoophit. Opmerkelijk is dat de Galaxy S II het nog steeds erg goed doet. Ook Apple blijft niet stilzitten en kondigt volgende maand naar verwachting een nieuwe versie van de iPhone aan. Dit gebeurt vermoedelijk op 12 september.

BlackBerry en Windows Phone doen het wat minder, al is Windows Phone wel aan een opmars bezig. Microsoft heeft ervoor gezorgd dat het marktaandeel van Windows Phone van 2,3 naar 3,5 procent is gegroeid. Nog steeds ver van iOS en Android, maar het gaat de goede kant op. De verwachting is dat de groei verder zal oplopen als Windows 8 op 26 oktober in de winkels ligt.  
 

Chart: Worldwide Smartphone OS Market Share, 2Q 2012Description: Tags: Author: IDCcharts powered by iCharts
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl