Nieuws
23 maart 2012 - Ron Smeets

ICS penetratie nog niet op 2%, Jelly Bean komt al in Q3?

Terwijl, volgens de metingen van 5 maart, de penetratie van Android Ice Cream Sandwich nog niet op 2% van alle Android toestellen draait de geruchtenmolen over de volgende versie, Jelly Bean (5.0) alweer overuren.

Als we de laatste berichten uit Taiwan mogen geloven, dan zou Google van plan zijn om Android Jelly Bean in Q3 (tussen juli en september) uit te gaan rollen. Eerdere geruchten spraken zelfs al over een release in Q2, maar die worden nu dus tegengesproken, door nieuwe geruchten ;-)

De Taiwanese bronnen beroepen zich op 'recente speculatie uit de markt'. Dat wekt niet bepaald een betrouwbare indruk. Ooit heeft Google gezegd dat men inderdaad van plan is om zo ongeveer elke zes maanden een nieuwe Android versie uit te rollen. Gezien het feit dat Ice Cream Sandwich eind 2011 beschikbaar kwam zou het dus goed kunnen dat Jelly Bean inderdaad voor deze zomer op de planning staat.

Echter, gezien het feit dat de meeste fabrikanten nog druk bezig zijn met de implementatie van Android ICS op bestaande, en nieuwe, toestellen, denk ik niet dat een uitrol van Android 5.0 binnen nu en drie tot zes maanden, een slimme zet zou zijn. Ik kan mij ook niet voorstellen dat de fabrikanten, die telkens heel wat werk moeten verzetten om de nieuwe Android versie's geschikt te maken voor hun toestellen, daar erg blij mee zouden zijn.

Enfin, vooralsnog zijn dit nog allemaal geruchten en we zullen toch echt moeten afwachten op de eerste officiële 'Jelly Bean' berichten uit het Google kamp.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.