Nieuws
17 november 2009 - Redactie MobileCowboys

iCE09, de sprekers

PERSBERICHT - Voor iCE09, de internationale conferentie op het gebied van mobiele toepassingen, komt een groot aantal internationaal gerenommeerde sprekers van 25 - 27 november naar Amsterdam.

Onder het motto "Challenge the iPhone" biedt iCE09, op 25, 26 en 27 november in de Westergasfabriek in Amsterdam, een stimulerende omgeving waar ontwikkelaars, creatieven, marketeers en zakenmensen met elkaar kennis en ervaringen uitwisselen op het gebied van mobiele toepassingen.

Onder de sprekers bevindt zich de absolute top van nationale en internationale creatieve en innovatieve ondernemers (zie ook video onderaan dit bericht), zoals Dom Sagolla, founder van Dollar App, ontwikkelaar van toepassingen voor iPhone. Dom was ingenieur bij het MIT Media Lab en co-creëerde Twitter in 2006. Hij schreef hierover een boek getiteld "140 characters". Niall Murphy, is mede-oprichter van The Cloud, Europa's grootste openbare WiFi network, actief in de UK, Duitsland, Nederland, Scandinavië, en Italië. Vincent Verwey, oprichter van Makayama,  de grootste iPhone ontwikkelaar van Nederland, gaat in op de steeds dominantere rol van de mobiele schermen binnen ons dagelijks leven. Liefst zestien bekende Amerikaanse ontwikkelaars van apps komen naar Amsterdam om programmeurs, webbouwers, designers en softwareontwikkelaars de fijne kneepjes bij te brengen voor het maken van apps voor de iPhone en de overige platforms. Belangrijke sprekers zijn onder meer:

- Daniel Erasmus, Kaapstad en Amsterdam, Daniel is senior fellow bij Ashridge Business School en fellow van de Rotterdam School of Management.
- R. de Mos, Director KPN, The Hague, The Netherlands.
- Kim Dennis, Excitor, London, UK
- Dan Burcaw, ondernemer in hart en nieren en oprichter van Terra Soft Solutions, het bedrijf achter Yellow Dog Linux, waar hij oplossingen voor het Amerikaans ministerie van defensie ontwikkelde.
- Ian Gotts, Rowland Castle, UK, auteur en CTO van Nimbus.
- Kendall Gelner is ervaren software-ontwikkelaar op het gebied van iPhone apps.
- Marcus Zarra is eigenaar van Zarra Studios, en auteur van "Core Data" for The Pragmatic Programmers.
- Jonathan Wight is Chief Technology Office of Small Society, een iPhone ontwikkelaar in Portland, Oregon. Bij Small Society ontwikkelde Jonathan de - Zipcar iPhone applicatie. Jonathan leidde ook de teams die de myStarbucks Wholefoods Markets iPhone applicaties ontwikkelden.
- Lindsay Giachetti is the Director of Process and Design at Double Encore, Inc.
- Natalia Luckyanova, US is mede-oprichter van Imangi Studios, een onafhankelijke game studio exclusief gericht op original games for the App Store. - Paran Johar, Boston, MA, US, leidt de teams die verantwoordelijk zijn voor JumpTap’s wereldwijde marketing.
- Jonathan Saggau, is the founder en CEO van Sounds Broken inc, een Mac OS X en iPhone software contracting shop.
- Mike Lee, staat bekend als "the World’s Toughest Programmer", bekend van onder meer Obama '08 en Tap Tap Revenge. Mike werkte ooit bij Apple.
- Joe Pezzillo, werkte bij Apple's eWorld in het R&D lab in Boulder.
- Jake Behrens is een onafhankelijke iPhone/Mobile Developer en interface ontwerper.
- Henry Balanon, is oprichter van de iPhone App company, Bickbot.com.
- Nathan Eror is medeoprichter van iPhone game studio Free Time Studios.
- Jeff Haynie, Mountain View, CA, US
- Victor Bergen Henegouw, medeoprichter van Guppies in the Dark, een iPhone development consulting company in Amsterdam.

iCE09 bestaat uit verschillende presentaties waarbij technische workshops, business tracks en belangrijkste trends op het gebied van mobiele toepassingen elkaar in twee dagen afwisselen. Op de dag voor de eigenlijke conferentie, 25 november, vindt voor het eerst in Nederland ook een officiële editie van het iPhone DevCamp plaats, gratis te bezoeken voor alle congresdeelnemers. Aanmelden kan hier. Kosten? 495 Euro per persoon. Ga je met z'n tweeen dan kost een kaartje 322 Euro (p.p) en mocht je met vijf man tegelijk aanmelden, dan kun je voor 199 Euro (p.p) naar binnen.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl