Nieuws
16 mei 2006 - Ron Smeets

ICANN goed op de communicatie tour

Nadat enkele maanden geleden al het .mobi top level domain was goedgekeurd door de ICANN, speciaal voor websites die geschikt zijn voor mobiele devices, heeft de organisatie nu nog een communicatie extensie goedgekeurd: .tel

Dot Tel domeinen worden feitelijk de online versies van contactgegevens van bedrijven en particulieren. Een manier om je bereikbaarheid online te beheren en ervoor te zorgen dat iedereen die jou of je bedrijf wilt bereiken dat kan zonder dat men daarvoor verschillende telefoon- en of Skyp- en andere nummers hoeft te onthouden. Je surft naar 'Philips.tel' en komt direct in contact of ziet in een oogopslag hoe Philips te bereiken is.

Dat is althans de doelstelling van Telnic, de organisatie die de uitgifte en techniek achter de .tel domeinen gaat verzorgen.Gerelateerde links:
Amerikaanse providers ontmoedingen mobiel internet
Het .mobi domein eindelijk live
Bieden op sms.co.uk blijft achter bij verwachtingen
Accoord over .mobi domein extensie
Vormgevers zitten mobiel internetten dwars
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.