Nieuws
07 september 2006 - Ron Smeets

IBM en Cisco bouwen WiFi hotspot van 3900km2

In Silicon Valley, de bakermat van westerse digitale technologie, hebben enkele bedrijven, waaronder Cisco en IBM, het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat de hele 'vallei' voorzien wordt van een WiFi netwerk.

Deze 'hotspot' zou dan een oppervlakte van zo'n 3900 vierkante kilometer bestrijken tussen San Francisco en Santa Cruz. Het is de bedoeling om het netwerk gratis te exploiteren voor inwoners en wekrnemers in de regio. De kosten zouden moeten worden gedekt door advertising inkomsten.Gerelateerde links:
Google biedt gratis WiFi netwerk aan
San Francisco kiest voor Google WiFi
De 5 beste WiFi steden, volgens Microsoft
Gratis WiFi voor New Orleans
Gratis Europees WiFi netwerk op komst
Google heeft patent op gratis WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.