Nieuws
25 april 2008 - Redactie MobileCowboys

i-wood genomineerd voor Broos van Erp Prijs 2008

Tijdens het Nationaal ICT Event op 22 mei 2008 zal de Broos van Erp Prijs worden uitgereikt aan de meest succesvolle, startende onderneming die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van Internet en e-business op de markt brengt.

Het bedrijf i-wood uit Hilversum maakt een grote kans om deze prestigieuze prijs in mei in ontvangst te nemen.

De vakjury heeft Stichting de Groene Garage, Innoviting, Sellaband en i-wood gekozen uit 56 inzendingen. Het innovatieve bedrijf i-wood, dat sterk is op het gebied van mobiele bannering, heeft in maart een Golden Graham Award gewonnen voor de categorie “Most Innovative Company of the Year” en was in 2007 winnaar van de Red Herring Award top 100 en de Sprout Challenge top 50. De onderneming maakt software om op een mobieltje een banner te plaatsen, op de plek waar nu het gros van de Nederlanders een foto of een wallpaper heeft geplaatst.

In ruil voor de reclame krijgt de beller een interessante korting op de abonnementskosten of gratis mobiel internet. Het advertentie-softwaremodel is gebaseerd op het vrijwillig toelaten van reclame (Permission Based Mobile Marketing) door de consument op het hoofdscherm van zijn of haar mobiele telefoon.

René Kock, Chief Commercial Officer van i-wood legt uit wat de gedachte is achter het mobiele reclameconcept: “Als we tegenwoordig gratis een krant kunnen lezen door een vernieuwd advertentiemodel (Dag, de Pers, Metro), dan is het over niet al te lange tijd mogelijk om altijd en overal gratis te bellen/sms-en of mobiel te surfen over het internet.

Na een succesvolle introductie van de Pharmaphone en de Reciphone zal René Kock samen met zijn compagnons Huib Kloosterhuis, Tette Paulusma en Jorrit Biesheuvel de consumentenmarkt verbaasd doen staan van dit mobiele concept. Tijdens de Mobile Marketing Update (MMU) op donderdag 19 juni 2008 in het Rosarium te Amsterdam zal Kock het mobiele bannering concept toelichten. René Kock heeft hoge verwachtingen van de populariteit van het vernieuwende concept en denkt dan ook een grote kans te maken om dit jaar de Broos van Erp Prijs in de wacht te slepen.

De Broos van Erp Prijs is een aanmoedigingsprijs van het Ministerie van Economische zaken ter waarde van € 50.000,-. De verkiezing van de Broos van Erp Prijs vindt plaats in Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van de stimulering van ICT-toepassingen en levert een positieve bijdrage aan het klimaat rondom informatietechnologie en e-business in Nederland.

Bij de prijs gaat het om toepassingen voor de business-to-business of de business-to-consumer markt.Gerelateerde links:
Winnaars Telecomgala
Mobile Marketing in Theorie en Praktijk
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl