Toestellen
12 februari 2007 - Ron Smeets

I-Mate JAQ4 met GPS maar wel erg groot

Een van de eerste toestelmakers die ik vanochtend tegenkwam was I-Mate. Makers van smartphones en Motorola look-a-likes zoals de SPL (Moto Sliver) en de JAQ3 (Moto Q).

Een van de nieuwtjes is een aangepaste versie van de JAQ4, een bijzonder groot toestel, vooral erg breed, dat niet echt opvalt vanwege zijn design. Wel om zijn afmetingen want met 125x71x15.5mm (hxbxd) is ie misschien wel redelijk plat maar dat was het dan ook.

Om de pijn van het design en de afmetingen wat te verzachten heeft I-Mate een GPS functie toegevoegd aan de JAQ4.

Ik heb hem even geprobeerd, maar kon geen GPS postitie op het toestel bepaald krijgen. Zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat we binnen stonden, maar ik zag mezelf toch echt niet met deze baksteen van een GSM naar buiten lopen ;-)

De overige specs van de I-Mate JAQ4 zijn niet gewijzigd ten opzichte van de eerste versie. Dus nog steeds met Windows Mobile 5, 2MP camera, 2.8inch QVGA display, WiFi etc.Gerelateerde links:
Nieuwe midrange Smartphone van i-mate
Nog een nieuwe i-mate Smartphone
Nieuwe i-Mate Smartphone, de K-Jar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.